POTTENDORF-i PROJEKTBEMUTATÓ

Önerős kivitelezés Ausztriában

Az építkezés adatai
are-you-ready-to-enjoy-brooklyn

Az építkezés adatai

Pottendorf-i (AUSZTRIA) magánépíttetőnk már a második IsoteQ házat építi családja számára, önerős kivitelezésben. A kötelezően elkészítendő energetikai tanúsítvány a házat passzív háznak minősítette. Az épület minden helyiségében padlófűtés és levegő befúvás/elszívás található, amelyekhez szükséges melegvizet a központi, 1 m3-es puffertartályból lehet kinyerni. A ház rendelkezik gépi szellőztetéssel is: a külső levegő a talajregiszterből a gépházba jut, ahol pollenszűrésen és hőcserén esik át, mielőtt az egyes helyiségekbe befújásra kerülne.

Építkezés státusza: jelenleg folyamatban (földszint).
Építkezés látogatható?: igen, előre megbeszélt időpontban - Kapcsolat.

További információ a "Projekt leírása" menüpontban. Telemetreia adatok itt.
Helyzetjelentés 2016. május 26. itt.
Helyzetjelentés 2016. június 28. itt.

Lakóterület: 335 m² 

 Kivitelezés: önerős (3 fő)

Tájolás: DNY 

 Tető: lapos zöldtető

Építkezés időtartama: kb. 4 hónap 

 Energetikai tanúsítvány: passzívház

counter
30

Négyzetméter
IsoteQ NORMÁL falelem

90

Négyzetméter
IsoteQ PLUSZ falelem

240

Négyzetméter
IsoteQ PASSZÍV falelem

266

Folyóméter
IsoteQ KIEGÉSZÍTŐ elem 

bring-your-data-to-life

Tervrajzok

“A ház méretét két nagyon fontos szempont és tapasztalat befolyásolta. Egyrészt a családunk korábban már élt kisebb, egyszobás lakásban és albérletben és tudjuk, hogy függetlenül az emberek mentalitásától, mindenkinek szüksége van privát térre, ahova “elhúzódhat”. Ha ez nem lehetséges, akkor a feszültséghez vezethet, ami hosszú távon minden párkapcsolatot tönkretehet.

A másik nyomós érv korábbi tapasztalaton alapszik: miután kirepültünk a szülői házból, a szülők kisebb házba költöztek, hiszen kettejüknek már nincs értelme fenntartani egy nagyobb házat. Ez az állítás addig volt igaz, ameddig karácsonykor nem gyűlünk össze mi gyerekek és az unokák.Mert most már nem férünk el egyszerre a szülőknél.

A fentieket figyelembe véve olyan tervben gondolkodtunk, ami egyrészt biztosítja az elvonulás lehetőségét, de egyben olyan közösségi teret is tud nyújtani, ami akár 10-12 személy számára is tudja nyújtani a beszélgetés vagy közös étkezés élményét.

A tervezés másik sarokpontja volt, hogy minél kevesebb lépcső és küszöb legyen a házban. Bár a szülők jelenleg fiatalok, ez sajnos nem tart örökké. Így a földszintnek tartalmaznia kell mindazt, ami egy normál háztartáshoz és életvitelhez elengedhetetlenül szükséges. Így akár 50 év múlva is használható lesz számukra a ház.”

Az építtető

Tervrajzok

tervrajzok_0123456

Tervező:

KADNÁR Attilatervezo
Master of Architectural Design
+43 676 58 61 858
+36 204 133 449
Portfolio
kadnarattila@gmail.com

our-awesome-work

Képek

Az építkezés különböző stádiumairól tekinthet meg fotókat sorozatunkban.